onsdag 26. september 2012

Viktor`s første tannlegebesøk

I dag var dagen. Viktor har ventet lenge på dette nå. Vi har telt uker og dager.

Det var en spent gutt jeg hentet i barnehagen rett etter klokken 09.00. Vi fant fram tannbørsten og tannkremen og tok en siste børsterunde for å fjerne restene etter frokosten. Det var en fin gjeng av unger som stod rundt oss og ville nok bli med en tur til tannlegen selv.

På venterommet til tannlegen spurte han mye om hva som stod på de forskjellige plaktatene, om tannlegen var mann eller dame, skal vi hjem etterpå osv. En treåring har mange viktige spørsmål som må besvares.

Så kom det en pen dame i rosa tannlegeskjorte som sa Viktor. Da spratt han opp og løp mot henne. Hun lurte på om han kanskje skulle vente på mamma, men han hadde da vel ikke tid til det! Han skulle jo vise fram tennene sine!

Inne på kontoret stod han storøyd å så på stolen og alle de morsomme, kanskje litt skumle,  instrumentene.

Så var det tid for spørsmål. Denne gangen var det tannlegen som stilte spørsmålene til Viktor. Og dette er samtalen. Keep in mind at jeg ikke har instruert han i det hele tatt! Ante ikke at det ble spørsmål til han.

Tannlegen: Hva drikker du når du er tørst?
Viktor: Vann. Brus bare på lørdag.
Tannlegen: Og når pusser du tennene da?
Viktor: Før barnehagen og før natta.
Tannlegen: Når spiser du godterier da?
Viktor: Lørdag!

He he he. Herlig. Akkurat de svarene tannlegen var ute etter. Og de er jo sanne, selv om det finnes ingen regler uten noen få unntak ;o)

Så var det på tide å gå i stolen. Han hoppa opp, la seg ned og gapte det han var god for. FØR tannlegen var klar. he-he. Ivrig skal vite. Hun fikk inne å se, pirke og kjenne på alle tennene hans og han satt helt rolig å gapte. Veldig flink!

Etter all den innsatsen var det tid for premiering. Og det var en helt ny tannbørste og en liten tannkrem som er BARE hans, IKKE Kristin sin. ;o)

Det var en meget stolt gutt jeg levere i barnehagen. Og ungene stimet seg rundt han for å høre hvordan det gikk og jeg forlot en liten stjerne med et strålende smil i garderoben. Hadde nesten ikke tid til å si hadet til meg.

En vellykket første-tannlegetime :o)

Mine vakre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar