torsdag 14. januar 2010

Jeg har nettopp funnet ut av

de seks ukene Magnus har igjen av pappapermisjonen sin MÅ taes i bruk før neste baby kommer..... Det er faktisk litt surt. For det klarer vi ikke. Og da mister vi de seks ukene.

Det vi hadde planlagt var at jeg skulle ta bare 80% permisjon med minstejenta. Det vil si at jeg blir hjemme i nesten 9 måneder, framfor nesten 11 måneder som jeg er hjemme med Viktor. Dette av økonomiske grunner. Så etter mine 9mnd tenkte vi at Magnus kunne ta pappapermisjonen han har igjen fra Viktor (seks uker) og permisjonen han har igjen for minstesnuppa (10 uker). Da hadde snuppa rukket å blitt nesten ett år før vi sender henne i barnehagen.

Men den gang ei. Nav var helt klar på det at de seks ukene MÅ brukes opp før neste baby kommer.

Og siden Magnus er vikar på en vgs så kan han ikke forsvinne i seks uker. Det er jo på slutten av skoleåret og da er det litt viktig at han, som har elevene nesten 8 timer hver dag, er med på innspurten.

Så, tusen takk dumme regel. Da vinker vi hadetbra til de ukene.

7 kommentarer:

 1. Det var utruleg surt å høyre! NAV er noko det verste som fins, og dei er så uturleg firkanta!

  SvarSlett
 2. Kamilla Storvik =)torsdag, januar 14, 2010

  Hæ..?Hørtes jo helt superteit ut jo..Det står jo at man kan bruke permisjonen sin når man vil fram til barnet er 3år.Eller har de endret på reglene?

  SvarSlett
 3. Det gjelder hvis man ikke får flere barn.... Innen de tre årene. Må brukes opp før den nye permisjonen begynner....

  SvarSlett
 4. Men kan itj du søk om å få overført pappapermisjon hans te dæ? Va ei venninne av mæ som gjor det nettopp pga. at samboern gikk skole og ikke kun ta fri så leng.

  SvarSlett
 5. Utrolig surt Helene!
  Håper det ordner seg på en eller annen måte.. Nav er jo så innmari firkanta, så det spørs vel om de firer noe på kravene..

  Ha en fin fredagskveld!

  Klem fra Vibeke

  SvarSlett
 6. så idiotisk! :s Var ikke klar over det selv.. Gubben her har jo tre uker uker ferie i fra i fjor som han må ha før mai også.. uff blir vanskelig å få til..

  SvarSlett
 7. Det var kjedelig..Skal tydeligvis straffe seg og få to tette skjønner jeg.. =(

  SvarSlett