torsdag 21. april 2011

Jeg vil reise bort

Ja, det vil jeg. Jeg vil ta med ungene og Magnus og reise til varmere strøk. Magnus og jeg har ikke reist bort siden våren 2008. Og sommeren 2009 hadde vi pitteliten baby som hang i puppen døgnet rundt. Sommeren 2010 akkurat det samme. Og somrene her i Norge har ikke akkurat gitt oss noe særlig finvær å snakke om.

Også begynner jeg å se litt på nettet. Og det er faktisk ikke så vanskelig å finne relativt billige hotell/leiligheter til en familie på fire i en uke i fellesferien. Men klart. Det er ikke reisen og bostedet som koster. Det er "lommepengene" som gjør alt så himla dyrt. Men jeg mener også at man trenger ikke gjøre det heller så dyrt. Og hvis man er sparsommelig, jobber litt ekstra når det er mulig, kutter budsjett (matbudsjettet vårt kan godt trenge en liten kutt for å si det sånn) og generelt tenker over hva man bruker penger på så kan man fint spare opp en liten slump med penger til en bedre ferie.

Nå har det seg sånn at jeg er sammen med Herr Snusfornuftig. Og i de aller, aller fleste tilfeller er jeg veldig glad for det. Han er flink økonomisk, sparer, har bufferkontoer og generelt god kontroll på inntekter og utgifter.

I år skal jeg ta lappen, gjerde skal settes opp og vi skal bygge søppelskur. Nå fikk jeg akkurat vite at mine kjære svigerforeldre skal gi oss penger til gjerde i bursdagsgave! Det er så utrolig generøst av dem! TAKK TAKK TAKK! Det betyr at vi faktisk ikke kommer til å være så blakk som forventet i sommer.

Men, som sagt. Ifølge Herr Snusfornuftig passer det ikke med ferie i år. Han har så klart helt rett. Neste år kanskje? Nei, da skal vi nok bygge på plattingen (min ide, så jeg må vel bare bite det i meg), asfaltere halve plena foran eller noe annet fornuftig som sluker alle pengene vi kunne hatt noe gøy for... Året etter samme regla tenker jeg.

Det er lov å sutre litt, sant?

1 kommentar:

  1. Noe sier meg at det ornder seg med tur til dere;-)

    han har helt rett, men noen ganger må man priortere seg selv og. hus og hage drar ingensteder , det er alltid noe og gjøre når man eier hus men noe kan sikkert vente og?

    En liten uke trenger ikke bli mange kroner, kommer helt an på hvilken standar dere er ut etter det. Lommepenger trenger man ikke all verden av heller, vis man ikke skal på shoppe tur. Vi får 14 dager med leil,bil og fly for ca 14 tusen , det er overkommerlig mener jeg. Men klart det vil koste litt mer og legge syden turer midt i fellesferien, men vis man leter så finner man alltids billige turer. sjekk litt vis dere booker hotell og fly selv og ikke gjennom charter selskap, da kan man spare ytterligere noen kroner om man er heldig.
    Ja også er det alltid billigere og dra fra Oslo:/ Litt pes og kjøre dit for og spare noen kroner med barn i mine øyner men det kan jo være verdt det om man sparer mye

    SvarSlett