lørdag 27. februar 2010

Mini update

Vi er hjemme. Etter tidenes mest grusomme tur.

Noen andre som har reist med fly som gravid med omgangssyken? Og et barn som har omgangssyken? Hvis ikke, - IKKE noe å anbefale.

Jeg kommer sterkere tilbake når Viktor og jeg kommer oss.

Fred ut.

søndag 21. februar 2010

Da sitter jeg her

i kjellerstua hos svigerforeldrene mine i Oslo. Nesten helt alene. Viktor sover... Og siden noen klarte å glemme den ene delen til baby-callen, så sitter jeg her i tilfelle han våkner.... Hurra.

Hvorfor kan ikke Magnus gjøre det, siden det var han som glemte tingen til baby-callen, spør du? Jo, nå skal du høre.

Magnus startet dagen i dag med å rope på elgen. For de som ikke skjønner hva det betyr så betyr det rett og slett at han stod med hodet i dass og spydde...... Jeg tenkte da at nå har vi fått omgangssyken i hus, så da blir Oslo-turen avlyst. Men nei da! Han følte seg så fin etter han hadde ropt en stund.
Jaja, tenker jeg. Han kjenner vel sin egen kropp best, så da drar vi avgårde.

I det pappa setter oss av på Værnes blir han høggdårlig igjen. Bleik i maska, klarer ikke stå ordentlig, generelt i dårlig form. Jeg står der med kul på magen, baby i armene, sekk på ryggen, bilstol i ene hånda og bag i andre hånda.

Men skal vi snu og dra hjem? Neeei da. Han sier han bare skal en tur på do, så ordner det seg. Ja vel, tenker jeg nok en gang. Jeg får stresset oss gjennom innsjekking og sikkerhetskontroll. Viktor henger på hofta mi sammen med en bag og en ryggsekk, mens Magnus drar kroppen sin etter oss med blikket festet stivt foran seg.

Ting ser greit ut.... Boarding begynner. Vi slentrer oss ombord på flyet, får hjelp til å feste Viktor som sitter i fanget mitt og forbereder oss på hyling ved take-off.

Viktor hyler ingenting han. Synes bare det er litt kjedelig å sitte på mammas fang når alt han vil er å hoppe og flørte med alle som sitter rundt han. Men Magnus derimot. Han følte ikke for å hoppe. Nåneidu. Han tilbringte omtrent hele flyturen på toalettet og ropte på elgen. Igjen. Herlig.

Ankomst Gardermoen. Jau da. Å stå der med en mann som omtrent svimer av når som helst, en unge som burde sovet og spist, et bekken som slår seg vrang OG vite at nå må vi ta det jævla toget inn til Oslo var mer enn hva jeg taklet. Også mer enn hva Magnus taklet, for han klarte på et mirakuløst vis å fiske fram mobiltelefonen og ringe foreldrene sine. De kunne heldigvis hente oss på Østbanehallen. Så da gjenstod det bare en behagelig tur på 20 minutter med flytoget.
Magnus roper på elgen der også......

Viktor sovna i det han ble satt i barnestolen. Ikke så rart. Magnus fortsatte å rope på elgen da vi endelig kom fram til svigers. Jeg har bært så mye på Viktor, bager og vesker at jeg er støl i ryggen, stiv i bekkenet og har en god del kynnere.

Vi burde ikke dratt i dag. Men nå er vi nå her. Jeg sitter her alene å ser på sønnen min som sover. Magnus ligger oppe på sofaen og prøver å få i seg noe mat uten å få det i retur. I morgen skal jeg kjøpe ny baby-call og Magnus SKAL være frisk.

Jeg håper på en god natts søvn så kanskje ting blir litt bedre i morgen. Vi er nå her... Vi kom fram...

Ber om at vi andre holder oss friske!

Slitne hilsner fra meg.

Ps. Skal være sagt at svigerfar kjøpte sjokolade og brus til meg, så jeg har heldigvis noe å kose meg med her nede :)

lørdag 20. februar 2010

Dagen før avreise

Det er lørdagskveld. Viktor koser seg med Drømmehagen og et salatblad (ja, man tager hva man haver) mens jeg blogger og pappaen henger opp klær.

Vi har stort sett bare vasket og pakket i dag. For i morgen reiser vi til Oslo for å være der ei uke og jeg hater å komme hjem til rot!

Vi skal fly med Viktor for første gang. Både Magnus og jeg gruer oss til det, for han er så tett i nesen på formiddagen. Og jeg vet selv hvor sykt ekkelt det er å fly når man er tett og vil helst ikke at Viktor skal oppleve det. Men vi får gi det en sjanse. Ta med noe saltvannsdråper og håpe på det beste.
Det er ikke bare snørra til Viktor som bekymrer meg. Været i Oslo er visstnok helt grusomt for tida. Masse snø og veldig kaldt. Ikke akkurat ideelt ute-vær. Hører rykter om kuldebølge over Trøndelag også, så hadde vel blitt innesperret her også uansett. Jippi..... Må bare få sagt det: NÅ ER JEG SKIKKELIG LEI AV SNØ OG KULDE!!!!!!

Nei, nå skal jeg pakke ferdig siste rest og begynne på kveldsstellet til smurfen.

Ha en god laurdagskveld!

fredag 19. februar 2010

Magebilder og Viktor-skryt

Da har jeg blitt over 25 uker på vei. Det vil si at hvis noe skulle skje med babyen i magen, så prøver de å redde den. Og det er en sjanse for at hun overlever. Det er noe å juble for! Vi håper så klart hun holder seg der inne en god stund til.

Jeg er blitt en svær gorilla! Vekten går oppover, magen vokser i rekordfart og jeg begynner å merke at det er litt slitsomt enkelte dager. Men, jeg skal egentlig ikke klage. For jeg vet at det er mange andre gravide som er skikkelig plaget! Med både bekkenløsninger, hodepiner, kynnere og det som er. Så jeg er heldig som bare er sliten. Her er dagens magebilder.



Blitzen gjorde de mørke klærne mine skikkelig lekre, høhø! Men som dere ser... Jeg er en gorilla! Og verre skal jeg bli!

Viktor ble 10 måneder i går! Nå er det nesten sånn at han ikke er en baby lengre! Han vil alltid være mammas lille baby, men det er ikke mye som tyder på at gutten min er baby lengre nei.

10 måneders-gutten min!


Ai ai ai! Den lukten er ikke til å ta feil av.... Jeg tror jeg tar med meg ungen og løper ned til badet jeg.

Ha en flott dag! Og riktig god helg!

tirsdag 16. februar 2010

Ut en liten tur

I dag har Viktor og jeg vært ut en liten tur. Sola skinte nesten gjennom skydekket og det var sånn passe kaldt ute.

I dag fjerna vi posen i vogna og hadde på en lett bobledress i stedet. Det var veldig stas å få være litt mer mobil i vogna, tror jeg.


Å huske er gøy!


Da vi skulle inn så lot jeg Viktor få krabbe litt utafor mens jeg tok inn vogna. Da fikk han det i seg at nå skulle han rømme. Uten en gang å si hadet!


Også så blid når jeg løp etter med kameraet. Dette var like etter han klarte å kjøre trynet ned i isen/grusen, så prikken i ansiktet er litt blod. Ikke at han sutra noe over det.

Men da vi kom inn i varmen.. haha! Ja, da ble det litt hevelser på kinnet ja.

Nå koker vi litt risengrynsgrøt til oss voksne, mens Viktor skal få kose seg med noen rosiner.

Ha en flott tirsdagskveld!

mandag 15. februar 2010

*gjesp*

Jaja, det er ingen hemmelighet at min kjære sønn har vært en liten natterangler i det siste.

Han har sovet greit til sånn rundt 01.00. Da våkner han. Gjerne med et smil og i topp humør. Han står å hopper og gliser når jeg kommer tassende inn i min koma-tilstand. Jeg verken hopper eller gliser........

Og da har vi det gående i alt fra èn time til tre timer. Jeg legger han ned, stryker og natta. Går inn å legger meg i den varme, gode senga mi og håper på det beste. Men han er oppe å hopper før jeg får sukk for meg. Lar han holde på litt til han begynner å sutre og sture. Da er det på`n igjen og sånn går no nettern....

Det fine er at når han først sover rundt klokka 03.00 så sover han gjerne til rundt 08.00. MEN, jeg foretrekker mye heller å få en hel natt sammenhengende søvn og stå opp tidlig. Å få søvnen oppstykket på den måten er ikke særlig givende føler jeg.

I natt sov han hele natta fram til 05.45. Nuvel, litt i tidligste laget, men helt greit! Litt kos og lek i senga vår før pappaen skiftet og stelte han. Jeg dro opp liket mitt like etterpå og fikk matet morgenfuglen vår.

Litt trøtt her jeg sitter nå, men snart er det jo på tide med en liten dupp. Det blir godt for oss begge!

søndag 14. februar 2010

Oppdatering!

Helga har vært så flott!

I går feiret Magnus og jeg Valentinsdag. Jeg fikk gave! Noen helt vakre øredobber, et nydelig kort, søte kjøleskapmagneter og en liten pakke Lovehearts. Magnus er verdens herligste kjæreste.



De store steinene er blå topas og over der er det to diamanter. Og det hele er i hvitt gull. Nydelige!


My sweet boyfriend.


Jeg elsker kort. Selvskrevne kort vel og merke.


Vi spiste en fantastisk romantisk middag på Frati. Jeg mesket meg i hvitløksdampede blåskjell til forret, grillet kyllingbryst til hovedrett og gelato is-kuler til dessert. Mmmm!

Etterpå så vi Avatar i 3D på kino. En meget vakker og fin film. Ganske imponerende 3D altså!

I dag startet dagen uten Viktor. Han var jo hos mormor og morfaren sin. Det hadde forresten gått veldig bra. Han hadde holdt dem våken litt på natta, men det er jo ikke noe nytt. Party-gutten vår.

Vi våknet rundt klokken 09.00. Deilig. Jeg gikk på toalettet og da jeg kom tilbake lå det enda en gave i senga! En morsdagsgave denne gangen! Som om det ikke var nok med det jeg fikk i går.

Da fikk jeg nok et herlig selvskrevent kort, en bok (er litt gal etter bøker) og sjokolade. *sukk* Kunne jeg få det bedre? Svaret er ja. Gjensynsgleden da vi henter Viktor var fantastisk. Det var så godt å holde gutten min i armene igjen. Bare susse og kose med han.

Alt i alt en perfekt helg!

Gratulerer med morsdagen alle mødre der ute! Denne dagen er vår.

fredag 12. februar 2010

For en helg dette blir!

Med tanke på at på søndag er det Valentinsdag, morsdag og fastelaven så er jo dette en helg med mange muligheter for litt ekstra kos.

Viktor skal sove hos mormor og morfaren sin i morgen. Det blir hans første "sleep over" og det skal være sagt at hu mor (les: meg) gruer seg pittelitt. Ikke for at han er borte, men for at han skal savne oss. Men jeg er nok ikke den første mammaen som føler det sånn.

Mamma og pappa både gleder seg og gruer seg til å ha han over. Mamma kommer antagelig ikke til å sove noe i det hele tatt. Bare ligge å høre etter om ungen puster. he-he! Blir vel lettere for dem etterhvert også.

Magnus og jeg skal utnytte dagen og kvelden godt. Først skal vi på en romantisk Valentinesmiddag på Frati. Så skal vi på kino å se Avatar i 3D. Vi gleder oss vilt til å bare være oss to. Og ikke minst å sove hele natta gjennom uten en liten smurf som vekker oss. Den støyten får mamma og pappa ta, tjohei!

Og ikke nok med middag og kino..... Det er jo tross alt min første morsdag som mamma så jeg skal ærlig innrømme at jeg forventer et kort eller en tegning den dagen. Men jeg tror jaggu Magnus har vært å shoppet noe jeg! For da jeg stakk hodet innom datarommet så skvatt han til og kastet dyna over noe som jeg ikke skulle se..... Spennende!

Oppdaterer på søndag!

Ha en flott helg folkens.

mandag 8. februar 2010

Bilder, bilder, bilder

Vi hadde en fin tur til Brekstad. Så nå står den nye søskenvogna pent plassert under trappa.

Her kommer litt bilder fra turen.


Hehe. Viktor kunne glatt vært med i en reklame for bilstol. Thumbs up for biltur!


Venter på ferja
.

Da er vi på ferja. Stas ja!




Hjemme hos min mormor og morfar.


fredag 5. februar 2010

Jeg har noen ønsker......

De er ikke så veldig urealistiske. Sånn egentlig..... Hvis jeg bare venter litt så får jeg både det ene, andre og tredje. Men det er jo gjerne sånn at når man ønsker seg noe så vil man ha det NÅ! Ikke om litt......!

Men ja. Mine små ønsker.

1. Sol

2. Varme

3. Sommer


Ja, jeg vet. De tre hører sammen og kommer hvis man venter. Men jeg er lei av vinteren. Og snøen. Og kulden. Jeg gleder meg så utrolig mye til snøen smelter, de stygge hestehovene spirer og man slipper å gå ut uten femten lag klær.

Jeg må si jeg skjønner dem godt de som emigrerer til syden i vinterhalvåret.


Sånn, nok vær-prat.


I morgen tidlig reiser vi til Brekstad. Eller rettere sagt, Uthaug. Vi har kjøpt oss tvillingvogn som vi skal hente der. Og siden jeg har en del slekt på den siden av "havet" så besøker vi dem i samme slengen. Det blir første gangen Viktor kjører ferje. Må huske på å ta med kameraet. Alt må jo dokumenteres.

Nå skal jeg kose meg med familien min. Ha en riktig god helg!

tirsdag 2. februar 2010

Bilder! Både av mage og arving.

Nå vokser jeg fort og mye! Hun ligger ganske høyt oppe, så jeg kjenner sparkene nesten ved ribbeina når jeg ligger.


Så noen bilder av min vakre sønn.

Viser villig fram de to små tennene.



Tvert kameraet kommer fram så kommer også dette trynet fram.



Kom bli med i Viktors lekeparadis.




Magnus skal i begravelse, så vi blir alene i noen dager. Også er vi jo innesperret på grunn av kulden igjen så dette blir noen morsomme dager tror jeg. Både han og jeg blir litt gale av å gå inne til enhver tid. Rastløse og sutrete som vi er...... MEN, vi får gjøre det beste ut av det.